כפר עידוד בנה פתרונות עבודה על רצף המותאם ליכולותיהם של הדיירים, רצף זה מאפשר לשמור על תחושת הערך העצמי של כל דייר/ת כאדם עובד ועל התקדמות על פני הרצף לאורך זמן.

תעסוקה מוגנת התעסוקה בכפר ומחוצה לו:

כ-15% מדייר הכפר יוצאים כל בוקר לעבודה במפעלים מוגנים בקהילה. צוות הכפר שומר על קשר קבוע עם הצוות המקצועי במפעיל המוגנים למען קידום הדיירים.

בכפר עידוד קיים מרכז תעסוקה, המאפשר תעסוקה לאותם דיירי הכפר שהינם בעלי מגבלות מסוימות ואינם יכולים להיות מועסקים בעבודה בשוק החופשי. גם דיירים אלו מלווים בכל שלב על ידי צוות טיפולי – מקצועי.

במרכז מנהל ולצדו צוות מדריכים/ות ובני ובנות שירות לאומי ומתנדבים. צוות זה מלווה את הדיירים בביצוע העבודות, תוך לימוד ושיפור מיומנויות תעסוקתיות.

הפרויקטים התעסוקתיים לדיירים כוללים : עבודות לתעשייה הצבאית, למפעל הפיס, לתעשיית התרופות ועוד. לדיירים עמדות עבודה והתעסוקה מתנהלת על פי כללי העבודה המקובלים בשוק החופשי, אולם תוך מתן תמיכות המותאמות לכל דייר/ת.

במסגרת עבודתם של הדיירים/ות במרכז התעסוקה בכפר הם מכינים בדייקנות רבה למכירה סלי שוק וסלי כביסה (שיעביר למוצרים) השזורים בחוטים צבעוניים.

בנוסף בכפר משתלה  ייחודית , הפתוחה לקהל הרחב ומשמשת ככלי טיפולי -שיקומי עבור דיירי הכפר. אלו המועסקים במשתלה, אחראיים על הטיפול והגידול של  צמחי המשתלה ומתמחים בשתילת ייחורים עבור משתלות חיצוניות. העבודה הינה במסגרת קבועה ומלווה על ידי צוות הטיפולי לצד צוות המשתלה.

הדיירים העובדים במרכז התעסוקה בכפר או במסגרות מוגנות מחוצה לו מקבלים תגמול שיקומי עבור עבודתם

תעסוקה בשוק העבודה:

על בסיס התפיסה כי עבודה היא בעלת תפקיד מרכזי בחייו של האדם הבוגר, כל דייר בכפר עידוד משולב בתכנית תעסוקה, המותאמת לו באופן אישי ,על פי יכולותיו הקוגניטיביות והפיזיות, על פי נטיותיו ועל פי אישיותו התעסוקתית. כיום קרוב ל-60 מעסיקים קלטו לשורותיהם עובדים מקרב דיירי הכפר.

רכז התעסוקה בכפר בשיתוף הצוות המקצועי, מאתר אפשרויות תעסוקה חדשות ומלווה את כל תהליך ההשמה. לכשנמצא מעסיק מתאים ועבודה מותאמת, נערכת הדרכה לקראת תהליך הקליטה וההעסקה של הדייר/ת. תוך התייחסות ממוקדת לקשייו  של הדייר מתוך שימת דגש על יכולותיו וכישוריו.

הדייר מלווה לאורך כל הדרך על ידי הצוות המקצועי של הכפר ועובר הדרכות בנושאים שונים פיתוח הרגלי עבודה ,עמידה בלוחות זמנים, התאמת קוד לבוש, התנהלות כדוגמת התנהלות מול עובדים אחרים, קבלת סמכות, ניהול תקציב ועד לפתרון בעיות אישיות וחברתיות במקום העבודה. התהליך כולל ליווי קבוע של רכז התעסוקה הדואג לקבל בקרה והערכה מהמעסיקים מצד אחד ומהצד השני לתגמל ולעדכן את הדייר העובד במשוב מתמיד.

60% מדיירי הכפר משולבים כיום בשוק העבודה בחברות וארגונים שונים במגוון תפקידים. המעסיקים הינם שותפים אמיתיים וזוכים לכל סיוע ותמיכה בהעסקת העובד המיוחד שלהם.

כל הדיירים מקבלים שכר עבור עבודתם, בהתאם לחוק התאמת שכר לאנשים עם מוגבלות.